“Hoogtevrees”

Omdat ik één oog heb, weet ik dat ik afstanden/diepte nooit goed in schat. Hierdoor heb ik de loop der jaren een gruwelijk hoogtevrees ontwikkeld. Jaren lang heb ik dit gegooid op het feit dat ik één oog heb. Echter in 2012 heeft dit aardig mijn skivakantie verpest (al 9 jaar moest ik elke jaar opnieuw de vrees onder ogen zien), skiën ging uitstekend alleen de lift naar het hoogste gebied en dan nog naar beneden skiën, dat ging helemaal mis.

Hier had ik zo de pest over in dat ik met Evert in contact ben gegaan, met de vraag of hypnose iets kon veranderen aan mijn hoogtevrees?

Evert heeft van a-z uitgelegd welk mechanisme maakte dat mijn “ instinctmatige” waarschuwing voor gevaar (het niet goed inschatten van diepte en afstand) mijn gezonde inschatting had overruled. Dat was niet alles, juist omdat ik één oog heb, heeft Evert vooraf overleg gepleegd met zijn opleiding of het correct was om met hypnose te gaan werken. Dit maakte voor mij de stap om het te doen heel klein, Evert gaat verder dan alleen in zijn stiel denken, hij maakt een gedegen afweging of iets kan of niet.

Wel een up-date: Ik had direct al veranderingen door, ik loop veel vrijer trappen af, ik kwam bij een concert in de bovenste ring te zitten (en dat is hoog) en merkte later pas op dat ik geen reactie gaf op de hoogte.

Nu één week na wintersport 2013 kan ik alleen maar zeggen: Evert bedankt !!! Geen centje last gehad van hoogte, in de liften lekker om heen kijken naar het prachtige landschap… Op gegeven moment vroeg ik aan mijn man: “Heb je niets door?”, waarop hij antwoordde, tuurlijk wel, maar ik durfde niets te zeggen omdat ik dacht dat ik je dan weer op je hoogtevrees attendeerde…

Al met al, ben ik zo blij dat ik de hypnosesessie bij Evert heb gedaan, geen centje pijn en een héél vervelend probleem getakeld.

Thanks Evert… Sabine